donderdag 17 december 2009

Paalse handelaars spannen kort geding aan

Het zit er bovenarms op tussen 'VZW Ondernemend Paal' en het Beringse stadsbestuur. Aanleiding zijn de werken aan de doortocht in Paal-centrum. Burgemeester Mondelaers heeft de naambordjes, die de handelaars hadden aangebracht, laten verwijderen. De Paalse handelaars pikken dit niet en hebben een kort geding aangespannen tegen de beslissing.
In een open brief neemt de Paalse handelaarsvereniging 'VZW Ondernemend Paal' het Beringse stadsbestuur en burgemeester Mondelaers in het bijzonder, zwaar op de korrel. (zie http://www.paalonline.be/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=1781)
Een arbeider van de Stedelijke Werkplaatsen kwam donderdagmorgen de eigen aangebrachte gele borden, die de klanten naar hun zaak moest leiden, afbreken. De handelaers hadden ze aangebracht, omdat de klanten vanuit Beringen moeilijk het centrum kunnen bereiken en de officiële omleiding, volgens de vereniging leidt tot wanordelijke en hallucinante taferelen.
Volgens burgemeester Mondelaers brengen de gele borden echter de automobilisten in verwarring en zorgen ze voor gevaarlijke toestanden op de invalswegen naar het centrum. "Niemand begrijpt wat de burgemeester bezielt, nu, in de drukke kerstperiode, de handelaars zwaar inkomensverlies moeten leiden", klinkt het in de open brief. De handelaarsvereniging hoopt dat de rechter in kort geding de beslissing snel ongedaan maakt.
De aannemers, onderaannemers en werklieden krijgen lof. Vorige vrijdag heeft Ondernemend Paal hen bedankt met soep en broodjes in de zaal Sint-Jansgilde in Paal.

Beste vrienden,

Onze burgemeester heeft niet gewacht.

Vandaag, donderdag 17 december 2009, heeft hij een arbeider van de Stedelijke werkplaatsen opdracht gegeven om de bordjes met naam van de handelaars weg te nemen. Wij konden dit, dankzij onze klanten, op foto vastleggen.

De handelaars zijn tenzeerste teleurgesteld in hun burgemeester omdat de bewegwijzering van hun vereniging vzw Ondernemend Paal helder, ordelijk en veilig was, in tegenstelling tot de gemeentelijke omleiding die een wanordelijke en soms gevaarlijke toestand vormt. De regeling van de Meelbergstraat, Parkstraat, de Kloosterstraat langs de scholen is wanordelijk en leidt soms tot hallucinante taferelen.

Voor onze klanten vanuit richting Beringen was dit een te verre omleiding waardoor zij weg bleven.

De handelaarvereniging heeft bij de rechtbank een kortgeding laten inleiden tegen het College van Burgemeester en Schepenen om de bordjes, die op particuliere eigendom stonden, terug te plaatsen.

Vooral in de belangrijke eindejaarsperiode is de handelswijze van de gemeente voor de handelaars van Paal, die door de werken zwaar inkomensverlies lijden, zeer pijnlijk. Niemand begrijpt wat hun burgemeester bezielt.

Verder hebben de handelaars alle lof voor de aannemers NV Nijs, NV APK en de onderaannemers.

De Paalse handelaars hebben hen vrijdag bedankt met soep en broodjes in de zaal van St. Jansgilde te Paal.

Geen opmerkingen: