dinsdag 15 december 2009

Gemeenteraad: eed nieuwe schepenen - Vlaams Belang verlaat zitting

De raadsleden Mario Volders (CD&V) en Gilbert Lambrechts (sp.a) hebben de eed afgelegd als nieuwe schepenen. Hun mandaat begint op 1 januari. De gemeenteraad boog zich ook over de begroting van 2010. Bij de bespreking van de begroting van de kerkfabrieken verliet het Vlaams Belang uit protest de zaal.

De zitting begon met de eedaflegging van Mario Volders (CD&V) en Gilbert Lambrechts (sp.a). Volgens de eerdere coalitieafspraak vervangen zij per 1 januari respectievelijk de schepenen Patrick Witters (Cultuur & Onderwijs) en Dave Schops (Sport & Milieu). Schops verdwijnt ook uit de gemeenteraad. Hij wordt OCMW-voorzitter.

Bij de bespreking van het budget 2010 verweet oppositielid Jan Vanhamel, de begrotingsspecialist van Open VLD, schepen van Financiën Leyssens (CD&V) een al te optimistische raming van de cijfers en waarschuwde hij dat Beringen voor een moeilijk begrotingsjaar staat.

De zitting eindigde in de grootste verwarring, toen de Vlaams Belang-fractie boos opstapte. Aanleiding was de bespreking van de begroting van de kerkfabrieken.

Geen opmerkingen: