woensdag 9 december 2009

Nieuwendijk en Koolmijnlaan dodelijkste wegen

De Nieuwendijk tussen Koersel en Korspel en de Koolmijnlaan, die Beringen met Beverlo verbindt, zijn met stip de dodelijkste verkeersaders van Beringen. Er vielen tussen 1 januari 2005 en 30 september 2009 respectievelijk vijf en vier dodelijke slachtoffers te betreuren.
Burgemeester Mondelaers (CD&V) liet de cijfers van de verkeersgevallen oplijsten, om een duidelijk beeld te krijgen van de verkeersituatie. Opvallend is dat van de 22 doden op de Beringse wegen er maar één viel op een kruispunt, dat bekend staat als een zwart punt. Het wegwerken van de zwarte punten zal Beringen dus niet verkeersveilig maken, stelt Mondelaers.
Tussen 1 januari 2005 en 30 september 2009 zijn in Beringen in totaal 750 slachtoffers gevallen bij verkeersongevallen. Het ging om 639 lichtgewonden, 89 zwaargewonden en 22 doden. De gevaarlijkste weg van Beringen is de drukke Paalsesteenweg met 100 ongevallen. In de Koolmijnlaan waren er 91 botsingen. Met 5 en 4 dodelijke slachtoffers genieten de Nieuwendijk en de Koolmijnlaan de trieste reputatie van zwartste punten van Beringen.

Geen opmerkingen: