dinsdag 1 december 2009

Burgemeester Mondelaers krijgt magere 6,1

Burgemeester Marcel Mondelaers (CD&V) van Beringen, bezig aan zijn vierde termijn als burgemeester, is niet bijster populair bij zijn inwoners. Althans, dat moet blijken uit de grote burgemeestersenquète van Het Nieuwsblad i.s.m. Radio 2. Mondelaers krijgt een magere score van 6,1 op 10. 

Mondelaers is volgens het representatief ondervraagd staal van de Beringse bevolking meer een burgervader, dan een netwerker of bemiddelaar. Mondelaers ligt er niet wakker van. "Cijfers interesseren mij niet", zegt hij. "Een profileringsdrang zoals vele anderen is mij vreemd en ik wil niet per sé de vrolijke Frans uithangen. Wat ik wil, is een welvarende, behoorlijk bestuurde stad", aldus Mondelaers.
Het best scoort het Beringse stadsbestuur bij de burgers op het vlak van buitenschoolse kinderopvang en speelpleinwerking. Over de parkeermogelijkheden in Beringen en de integratie van migranten zijn de ondervraagden veel minder tevreden. "Mensen hebben vaak een verkeerde perceptie van het beleid. Brussel voert een fout migrantenbeleid, met enkel rechten en geen plichten voor migranten. En het parkeerbeleidsplan zal op termijn de parkeerproblemen oplossen", zo reageert Mondelaers op de kritiek in Het Nieuwsblad.

Geen opmerkingen: