donderdag 10 december 2009

Grote controleactie tegen het gokken

Cafés en drankgelegenheden in Beringen en Tessenderlo hebben woensdagavond het bezoek gekregen van de politie van Beringen. De actie, in samenwerking met de Kansspelcommissie en de FOD Financiën richtte zich vooral op de buurt van de Stationsstraat in Beringen-Mijn, waar veel gegokt wordt. Bijna de helft van de inrichtingen bleek niet in orde. 
9 politieagenten, bijgestaan door 5 vertegenwoordigers van de Kansspelcommissie en 2 ambtenaren van de FOD Financiën stapten tussen 17 en 24u. af in 15 drankgelegenheden, waar kansspelen, zoals bingotoestellen staan. De actie spitste zich toe op de Stationsstraat en de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. Maar ook verdachte cafés in Beverlo, Paal en Tessenderlo werden bezocht.
Bijna de helft van de bezochte zaken bleek niet conform de wetgeving. Slechts 8 drankgelegenheden waren in orde. In een gokkantoor in de Stationsstraat werd een terminal met een illegaal gokspel in beslag genomen. In een ander wedkantoor stond een kansspel, waarvan geen fiscale aangifte was gedaan. Aan de Rodeheide in Tessenderlo werden verschillende inbreuken vastgesteld bij een vzw. 2 bingotoestellen en 2500 euro is in beslag genomen. Voor vzw's is het verboden kansspelen te hebben. In een viertal cafés ontbraken de nodige fiscale zegels, die voor de uitbating van de kansspelen verplicht zijn. 
De lokale besturen hebben weinig impact op de sector van de gokspelen. De stad Beringen weigert systematisch de aanvragen van vergunningen 'Klasse 3' voor bingotoestellen in drankgelegenheden. In beroep verkrijgen de cafés vaak wel een vergunning. 


Geen opmerkingen: