donderdag 31 december 2009

Beringen: 2 camera's op openbare plaatsen

Beringen telt 2 bewakingscamera's op openbare plaatsen. Ze staan discreet opgesteld, om vernieling van de toestellen te voorkomen. Burgemeester Mondelaers is geen voorstander van de massale aanwezigheid van bewakingscamera's.
"Bewakingscamera's moeten niet altijd en overal worden geplaatst", stelt Mondelaers, "ieder individu heeft recht op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer".
In Bilzen besliste burgemeester Sauwens om camera's te laten plaatsen aan de op- en afritten van de E313. Hij wil zo dievenbendes afschrikken. Zo'n vaart zal het in Beringen niet lopen.
Naast de twee camera's op openbare plaatsen, zijn bij de lokale politie vier bewakingscamera's bekend, die niet door de overheid zijn geplaatst.
Ten laatste op 21 maart 2010 moet iedereen, die over camera's beschikt, dit melden bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.
"In de toekomst moeten we rekening houden met meer bewakingscamera's, die ons doen en laten registreren. Maar, wie niets te verbergen heeft, hoeft niets te vrezen", besluit burgemeester Mondelaers.

Geen opmerkingen: