woensdag 1 oktober 2008

Breva opent hoofdzetel in Beringen-Zuid


Op het industrieterrein zijn de nieuwe bedrijfsgebouwen van Breva ingehuldigd. Breva, toeleverancier van industriële elektrotechnische apparatuur en met vestigingen in Alleur, Antwerpen, Herentals, Wevelgem en Zaventem, heeft er de hoofdzetel gevestigd.

De groei van het industrieterrein aan de Kasteletsingel-Zuid - 43 ha groot - is spectaculair te noemen. In 1990 ontstond de zone uit nood aan bedrijfsgrond en in het kader van de reconversie van Beringen. Vandaag zijn er 45 bedrijven gevestigd, een 30-tal in Beringen en 15 in Heusden-Zolder. Volgens burgemeester Mondelaers is de reconversie in Beringen na de mijnsluiting een succes te noemen. "Vandaag werken in onze stad meer dan 10.000 mensen en tellen we 1700 zelfstandigen en handelaars. De komst van Euro Shoe Unie in 2003 gaf Beringen-Zuid een grote uitstraling", aldus Mondelaers.


De stad Beringen heeft een éénloketfunctie voor kandidaat-investeerders. Daarvoor krijgt Beringen de lof toegezwaaid. Om een bouwvergunning uit te reiken, zijn meer dan 10 adviezen nodig.


Beringen-Zuid is met de komst van Breva vol. Via inbreidingsprojecten wil het stadsbestuur op de ambachtelijke zone Beverlo en in Paal nieuwe KMO-zone aanbieden. Langs de E313 is het BPA Korkdries goedgekeurd. Hier wordt 8 hectare gecreëerd. Op Ravenshout-Noord, in de buurt van de kolenhaven komt een regionaal bedrijventerrein van 45 hectare.

Geen opmerkingen: