donderdag 6 november 2008

Lowie Tielens vrijgesproken


De correctionele rechtbank van Hasselt heeft het Vlaams Belang-raadslid Lowie Tielens vrijgesproken. Hij werd beschuldigd van het beledigen van de politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo.
De zaak was een gevolg van het incident met Joodse jongeren en een groep allochtonen aan het jeugdhuis De Kompel in Beringen-Mijn. Op 30 november 2006 werden de Joodse bezoekers
bekogeld met stenen. Dat zorgde voor een rel.
Op de gemeenteraad zou Tielens het optreden van de politie vergeleken hebben met nazipraktijken onder Hitler.
De rechter heeft Tielens nu over de hele lijn vrijgesproken.
Het Vlaams Belang laat weten verheugd te zijn over de uitspraak. "De daders van het incident aan de Kompel zijn nooit voor een rechter moeten verschijnen," luidt het in een mededeling.
De partij noemt de aanklacht tegen Tielens de zoveelste politieke afrekening met het establishment tegen het Vlaams Belang en ziet er een poging in om de vrije meningsuiting te beknotten.
Volgens fractieleider in de gemeenteraad, Bert Schoofs (VB) lag de sp.a mee aan de basis voor de klacht. "De vrouw van de betrokken agent, die de zaak aan het rollen bracht, stond op een sp.a-lijst", aldus Schoofs, die ook hard uithaalt naar zonechef Hamaekers en burgemeester Mondelaers (CD&V). "Twee zaken op deze wereld zijn onbegrensd, het universum en de menselijke domheid", haalt Schoofs Albert Einstein aan, "Hamaekers en Mondelaers hebben van dit laatste het bewijs geleverd door een onkreukbaar en integer gemeenteraadslid te doen vervolgen."

Geen opmerkingen: