zondag 9 november 2008

Bert Schoofs en Selahattin Koçak kunnen het goed met elkaar vinden


Ooit gaven ze elkaar de hand in de TVL-studio na een heftige discussie in het programma 'Opinie'. Nu lijken ze de strijdbijl helemaal begraven te hebben. Volksvertegenwoordiger Bert Schoofs (VB) en Selahattin Koçak (sp.a), de Beringse schepen van Openbare Werken, zijn samen naar de film geweest.

In The Roxy Theatre in Koersel keken ze - op vraag van de krant Het Belang van Limburg - naar de film 'Los' van Jan Verheyen. Een journalist wordt tijdens een reportage over asielzoekers verliefd op een Pakistaans meisje. "Selahattin is het voorbeeld van een Turk en een moslim, die zich heeft aangepast aan onze samenleving", zeg Bert Schoofs, "maar, kebab met mayonaise werkt niet. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is Selahattin daar het slachtoffer van geworden. Hij kreeg bijna 2.000 naamstemmen, ook van Belgen. Maar Turken van de harde lijn, die niet willen integreren, stemden massaal op de 13de kandidaat, Ahmet Koç, die meer stemmen kreeg."

Koçak reageert rustig: "Bert en het Vlaams Belang willen te snel gaan. Geef ons tijd en het recht om aspecten van onze cultuur aan te houden. De vrees dat onze steden tegen 2020 helemaal geïslamiseerd zijn, is onterecht. Ook de allochtonen hebben steeds minder kinderen. Ik vind dat ik een pioniersfunctie heb en dat ik mijn eigen mensen tegen de schenen moet kunnen stampen. Integratie begint individueel en zal individueel verlopen, nooit in groep", besluit Selahattin Koçak.

Geen opmerkingen: