dinsdag 24 februari 2009

Tegen supertrucks in Beringen

Denderen er binnenkort supertrucks, van 25,25 meter lang en een vracht van 60 ton over de Beringse wegen? Vlaams minister Crevits wil een proefproject opstarten.
Een traject dat momenteel onderzocht wordt, gaat van Volvo Gent naar T.I. Automotive Systems in de Schoebroekstraat te Paal via de E313.
Voor Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a) is dit niet bespreekbaar.
“Het zou totaal onverantwoord zijn om supertrucks op de E313 te laten rijden. Deze autoweg kan de huidige stroom vrachtwagens amper slikken en kreunt onder fileleed en verkeersongevallen,” aldus Vandenbroucke, “men zou beter wat meer goederentransport via het Albertkanaal laten verlopen, dàt noem ik duurzame logistiek. Het Albertkanaal heeft een enorm potentieel voor de binnenvaart dat momenteel niet benut wordt."
Minister Crevits doet nu een oproep aan de transportsector om tegen 6 maart nieuwe routes voor te stellen. “Indien er geen traject gevonden wordt dat op het vlak van de verkeersveiligheid beter scoort dan een route via de E313, blaast men het proefproject beter af. Voor de sp.a is de E313 alleszins geen optie.”, besluit Joris Vandenbroucke.

Geen opmerkingen: