vrijdag 20 februari 2009

3011 handtekeningen tegen bedrijventerrein Tervant

Een delegatie van de Werkgroep Buurtbewoners Tervant heeft in het Administratief Centrum aan het schepencollege een Valentijnsdoos overhandigd met de inhoud van 3011 handtekeningen tegen de uitbouw van een regionaal bedrijventerrein in Tervant.
Een totale oppervlakte van 98 ha in agrarisch gebied is bedreigd. Dit is de zoekzone voor een nieuw regionaal bedrijventerrein van 56 ha.
Tervantenaren vrezen dat hun groene long – de bufferzone tussen industrie en dorp – ernstig bedreigd is.
De werkgroep hoopt dat het stadsbestuur alle mogelijke politieke middelen zal blijven inzetten om de leefbaarheid van Tervant te behouden en roept de verantwoordelijke politici op om de verdere industrialisering van Limburg op een bedachtzame en duurzame manier aan te pakken.
Dertig procent van de ondertekenaars van de enquête zijn inwoners van Tervant, d.w.z. 1 op 2 inwoners heeft zich daarmee in deze korte periode uitgesproken tégen de mogelijke uitbouw van een nieuwe industriezone. Bovendien hebben zich ruim zestienhonderd inwoners van Paal schriftelijk gekant tegen een nieuw industrieterrein.
De komende dagen zullen in Tervant borden van meer dan 3 m2 in het straatbeeld opduiken. Met deze infoborden wil de werkgroep de omvang van de bedreiging onder de aandacht brengen van voorbijgangers en automobilisten.
Volgens het actiecomité is het nulalternatief de enige juiste beslissing om de leefbaarheid van Tervant te garanderen.
Zondag 29 maart 2009 om 10 u. is er een grote informatievergadering over het Regionaal Bedrijventerrein Tervant in de zaal De Kring in Tervant.

Geen opmerkingen: