maandag 4 augustus 2008

Primeur bij wegenis- en rioleringswerken Molendijk

In de loop van 2009 worden de grote wegenis- en rioleringswerken Molendijk, traject Zwarte Beek-Laakstraat, in Koersel aanbesteed. De werken zijn jaren aangekondigd, maar gezien de moeilijkheidsgraad telkens op de lange baan geschoven. Bij hevige regenval kan de riolering in de Laakstraat het water niet slikken. Delen van de Laakstraat komen al ruim 20 jaar onder water te staan. Het stadsbestuur beloofde meermaals de problemen op te lossen. Nu is er licht aan het eind van de tunnel.
Het project Molendijk is een belangrijk rioleringswerk voor Beringen en vormt het sluitstuk van het rioleringsnetwerk voor grote delen van Koersel. Het afvalwater wordt afgevoerd naar het vernieuwde zuiveringsstation van Aquafin langs de Molendijk. Voor de opvang en afvoer van regenwater komt er een bufferbekken van 3 500 m³. Het werk is technisch complex en omvangrijk. Er wordt op een diepte van 6 tot 8 meter gegraven. Aan het kruispunt Zandstraat-Molendijk komt een persput. Het is in Beringen de eerste keer dat deze techniek over een dergelijk grote afstand en diepte wordt toegepast.
Na aanleg van de riolering worden de wegen vernieuwd en komen er vrijliggende fietspaden met beveiligde oversteekplaatsen.

Geen opmerkingen: