zondag 15 maart 2009

Paal: verzet tegen 45 woningen in Brelaar-Heide

PAAL. - 200 Omwonenden in de wijk Brelaar-Heide hebben protest aangetekend tegen het grootschalig woonuitbreidingsproject in hun buurt. In het gebied tussen Schorheide- en Vaalvijverstraat komen 45 woningen. De buurtbewoners vrezen voor de leefbaarheid en het landelijk karakter van hun wijk.
"Door de verkaveling gaat het laatste stukje open ruimte verloren. Het is onverantwoord om deze uithoek van Beringen vol te bouwen", lezen we in Het Belang van Limburg. Enkele inwoners kampen nu al met wateroverlast. Vorig jaar liep er door de slechte afwatering een huis onder water.
Ook heeft de buurt vragen bij de verkeersveiligheid en de toename van het autoverkeer. De dichtstbijzijnde winkel ligt op 3 kilometer. Openbaar vervoer is er niet voorzien.
Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Anne Cuypers-Wouters (CD&V) is het gebied in het ruimtelijk structuurplan ingekleurd als woonzone. Het aantal woningen is teruggebracht van 54 naar 45, zei Cuypers-Wouters op de gemeenteraad. "Er komen 49 openbare parkings, er zijn groenpleintjes voorzien en 1 petanquebaan.
Het schepencollege heeft bijkomende verkavelingsvoorwaarden opgelegd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Is er al een verandering in de zaak of niet waar kunnen we dit prject op de voet volgen